Skip to content

JOURNEY THROUGH THE WORKPLACE LIKE NO OTHER

Ambience Bundoora, Melbourne

Ambience HQ
The #nofilter office that gently evolves and changes colour every minute of the day

You might’ve seen our new building/studio/workspace/playground/labyrinth. It’s been lucky enough to feature in a number of publications and media including Design Boom, Indesignlive, and even as far as Elle Magazine Spain.

Dichroic light at around 9.43am
Ready for liftoff!
Custom dimmable Panorama in mesh shield

Solo Fixed Recessed

Olio Round Adjustable Recessed

Strap in and take a tour

The project saw us create a playful, yet carefully considered, use of natural light, shadow, and colour mixed with artificial light. The concept uses ambience’s light-hearted branding and tone, and was based on optical prisms, which can break light into its constituent spectral colours an effect in the meeting of dichroic film, natural light, shadow, artificial light and the sun.

There are more intimate zones scattered throughout, defined by bright pastel colours and glazed panels with a dichroic window film. There is a layered and compelling design perceived differently from every direction, allowing visual connections throughout, and altering perceptions of depth and range.

Watch me
Click to watch

Watch a time lapse of our favourite spot in the ambience office

This phenomenon was creatively executed through the use of colour and angular line, visually connecting walls, floors, and ceilings. There are more intimate zones scattered throughout, defined by bright pastel colours and glazed panels with a dichroic window film. Studio Y created a layered and compelling design perceived differently from every direction, allowing visual connections throughout and altering perceptions of depth and range.

The space is designed to give varied visual stimulation at different times of the day, from mesmerising natural sunlight to mind-bending prism effects and arresting back-lit colour gradients, with colours becoming denser and shadows more dynamic depending on time. Working hand-in-hand with the dichroic film is a tailored backlit double-layered acoustic paneling in the ceiling, created to provide mood-calming and smooth illumination, and to not clutter or confine the space with suspended fixtures.

Designed to give varied visual stimulation at different times of the day, from mesmerising natural sunlight to mind-bending prism effects and arresting back-lit colour gradients, with colours becoming denser and shadows more dynamic depending on the time of day.

luminaires Featured

Panorama Smooth Suspended

In stock
View

Olio Round Trimless Adjustable Recessed

Size S | M | L | XL

View

Solo Fixed Recessed

In stock
View

Roll Track Mounted

In stock

Size XS | S | M | L

View

Maestro Fixed Surface Mounted

In stock
View
Read on Lightplay

A Visual Journey Through the Workplace Like No Other

Read

Next project: Alfred Stables

Melbourne

Alfred Stables
View project
Scroll to top